вівторок, 29 грудня 2020 р.

Антиутопія про "ДНР" та роман про журналіста на війні

Оповідання змальовують фантасмагоричну ситуацію, коли так звана донецька народна республіка увійшла до складу України на правах автономії. Дехто з колишніх бойовиків зумів приховати свої злочини, став “шанованою людиною”, хтось із них навіть в депутати Верховної Ради пробився.Вони прагнуть карати колишніх воїнів, котрі виступили на захист України. Одначе, ні жертви злочинів, ні колишні воїни не сидять склавши руки, а вживають заходів, щоб минуле бойовиків відлунювалося їм сьогодні. Отож, мир настав лише формально. Де факто триває підпільна війна.
 “Репортер Волковський” - роман про карколомні пригоди журналіста на війні. Він великою мірою передає особистий досвід автора, який висвітлював Майдан, анексію Криму, війну на Сході України. Однак, це не документальне відтворення певних історій. 

вівторок, 22 грудня 2020 р.

Чи котельні винні, якщо у квартирі холодно?

За словами директора комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака, з початком опалювального сезону одразу зросла кількість скарг, які отримує підприємство. Деякі з них виникають з вини ЖЕків і навіть депутатів міської ради. 
 «Усі випадки різні. Є ситуації, які з нашими котельнями зовсім не пов’язані, а зумовлені тим, що обслуговуючі організації недопрацювали влітку і зараз не хочуть. Наприклад, була ситуація на Галицькій, 52. Ми розповітрили батареї, і все почало гріти. А півтора місяці нарікали на котельню, яка тут ні до чого.

четвер, 3 грудня 2020 р.

Енергоефективність гарантує тепло в домівках

В Україні Тернопіль належить до лідерів із впровадження енергоефективних технологій. Зокрема 8 жовтня цього року наше місто стало найкращим у номінації “Найкраще енергоефективне місто”, обійшовши більше десятка конкурентів.Одним з головних стратегічних завдань на наступні роки  називають завершення комплексної програми термомодернізації у місті.

вівторок, 1 грудня 2020 р.

Мінрегіон готує підприємства ТКЕ до ринкових умов

Теплопостачання: Мінрегіон готує підприємства теплопостачання до роботи в ринкових умовах...: Наразі підприємства теплопостачання закуповують природний газ для виробництва теплової енергії тільки у НАК «Нафтогаз України». Проте вже з 1 травня наступного року, згідно Меморандуму з МВФ, теплопостачальники мають працювати з постачальниками природного газу виключно на ринкових умовах. Мінрегіон розпочав підготовку підприємств галузі до переходу.

вівторок, 17 листопада 2020 р.

Інструкція щодо реєстрації в Особистому кабінеті

Споживачі послуг централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води “Тернопільміськтеплокомуненерго” мають можливість контролювати стан особових рахунків за допомогою «Особистого кабінету». Реєстрація займе декілька хвилин, після чого Споживачі зможуть контролювати свій особовий рахунок, не виходячи з дому.
Користуватися послугами Кабінету можуть усі побутові Споживачі на чиє ім’я відкрито особовий рахунок. Через Особистий кабінет Споживачі “Тернопільміськтеплокомуненерго” можуть подавати показники, бачити стан розрахунків за послуги, інформацію про споживання, а також – провести оплату за спожиті послуги.

вівторок, 10 листопада 2020 р.

Обрізає виноград особисто Дід Кондрат

Виноград по своїй природі є ліаною і швидко розростається багатометровими лозами. Рік-два і врожай вже високо на дереві. Знайома ситуація, чи неправда?
Як же його залишити в межах шпалери та ще й отримати солодкі ягоди і величезні грона? Багато що залежить від сорту, але й правильна обрізка винограду дуже важлива.

Про те, як і коли потрібно обрізати лозу розповідає у своєму відео тернопільський блогер Дід Кондрат, який вирощує у себе на ділянці більше 20-ти сортів столового винограду.

середу, 21 жовтня 2020 р.

: Завершилися зйомки кінофільму «Тепер я турок, не козак...

Завершилися зйомки кінофільму режисера Вілена Новака «Тепер я турок, не козак…»

Виробник кінокартини Одеська кіностудія за сприяння Тернопільської кінокомісії. Генеральний продюсер Андрій Осіпов Це - один з наймасштабніших кінопроектів в Україні.

Зйомки проходили як на території Одеси, так і області. Однією з основних локацій фільму стало село Ковалівка Біляївського району. У кінокартині зображено побут довоєнного Маріуполя, непрості відносини співжиття різних національностей, події Другої світової війни на території України, колабораціонізм, знищення єврейського населення.Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємодопомоги та любові.

Тернопіль сьогодні: Завершилися зйомки кінофільму «Тепер я турок, не козак...:   

"Фортеця Хаджибей" у Тернополі

Вчора кіномани Тернополя мали унікальну нагоду побувати на допрем"єрному показі фільму Фортеця Хаджибей . Це було вражаюче! Щира дяка усім творцям стрічки. Моя особиста думка : якщо у фільмі є про доньок, про виноградну лозу і про боротьбу московською імперією - то це водночас захоплює і серце, і душу, і розум... Своїми думками та враженями після перегляду можна було поділитись з генеральним продюсером Андрій Осіпов режисером Konstantin Konovalov та акторкою Kate Shevchenko На всеукраїнські екрани фільм виходить 15 жовтня.

"Закоханий в гори"

Приємно те, що став учасником міжнародної групи кінематографістів. «Закоханий в гори» – це документальна кінострічка про молдавського фотографа Валерія Корчмаря, який безмежно любив Карпати.

Фільм транслювали в позаконкурсному показі на міжнародному кінофестивалі CMIFF - Carpathian Mountain International Film Festival. Кінофест відбувся в Ужгороді.
Кінокомісія: Закоханий в гори

четвер, 1 жовтня 2020 р.

На Живова запрацювала котельня

 

Де гаряча вода буде подаватися цілодобово

 

Синергія дій комунальних підприємств по залученню коштів у модернізацію основних виробничих фондів приносить свої результати. Нові котли, пальники, заміна мереж, заміна насосів, встановлення Індивідуальних теплових пунктів та автоматичне регулювання процесу все це стало можливо завдяки реалізації заходів, що втілюються в рамках Проєкту Udheep "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України",

четвер, 24 вересня 2020 р.

Про ліквідацію наслідків червневої повені

Комплексна інспекція щодо стану ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої повінню в західних областях України у червні 2020 року, триває на виконання доручення Прем‘єр-Міністра України Дениса Шмигаля.

вівторок, 8 вересня 2020 р.

Рупор кремлівської брехні


«Служіння інтересам влади чи засновників, а не суспільства, є порушенням етики журналіста». Це прописні істини, викладені у Кодексу етики українського журналіста. «Журналист отвечает собственным именем и репутацией за достоверность всякого сообщения и справедливость всякого суждения, распространенных за его подписью, под его псевдонимом или анонимно, но с его ведома и согласия. Убедившись в том, что он опубликовал ложный или искаженный материал, журналист обязан исправить свою ошибку» (мов. ориг). Це витяг з Кодексу професійної етики російського журналіста Спілки журналістів Росії.

неділю, 6 вересня 2020 р.

Замах на контрабанду «Часослова»

Жителя Тернопільщини засуджено за замах на контрабанду «Часослова» 
Вироком Городоцького районного суду Львівської області жителя Тернопільщини визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст.201 (замах на контрабанду) КК України. 
У вказаному кримінальному провадженні процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення в суді забезпечувалось прокуратурою Тернопільської області. 

суботу, 5 вересня 2020 р.

Розігриш саджанця вишні "Гріот всіх святих"

Глави МЗС України та Польщі закликали не політизувати трагічні події минулого

Міністри закордонних справ України та Польщі закликають не політизувати трагічні події спільного минулого.
Згідно із заявою МЗС України, таку позицію озвучили Дмитро Кулеба та Збігнев Рау у телефонній розмові, пише "Європейська правда".
Заява стосується останніх подій довкола меморіальної дошки у селі Гута Пеняцька Бродівського району Львівської області.

середу, 2 вересня 2020 р.

Труби Кривого Рогу

На своєму засіданні Кабінет Міністрів України серед інших питань розглядав можливість перенесення Центрального офісу Державної екологічної інспекції України з столиці до Кривого Рогу.
Національна екологічна рада України звернулася з листами до уряду і Офісу Президента, попереджаючи, що дане рішення може призвести до знищення державного органу відповідального за нашу екологічну безпеку.
Вітчизняна екоінспекція багатостраждальна ... В останні роки в країні не надто турбувалися про захист навколишнього середовища, що і призвело до невтішних результатів. Протягом більше трьох років була заборона на перевірки з боку екологічної інспекції. Бізнес це сприйняв як вседозволеність і пустився у всі тяжкі.

вівторок, 1 вересня 2020 р.

Ан-178 – це справжній авіаційний позашляховик.

Символічно, що до Дня Незалежності зі стапелів державного авіабудівного підприємства «Антонов» зійшов планер першого серійного транспортного літака Ан-178, з номером 006. Про це повідомляє https://www.ukrinform.ua у публікації Оксани Поліщук Олександр Лось, президент ДП «Антонов»

понеділок, 31 серпня 2020 р.

Чому варто встановити лічильник на гарячу воду?

Відповідно до закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», приладами комерційного обліку є будинкові лічильники, незабаром тернополянам доведеться платити за витоки з будинкових мереж. На виконання цього закону Кабмін розробив та затвердив методику розподілу послуг у будівлі.

суботу, 29 серпня 2020 р.

Про київську "бохіню" і тернопільських рагульок

Відкрито пропагувати сепаратизм у Тернополі складно, а то й небезпечно. А от пропагувати ватництво, русскомірскіє цінності і банальний рагулізм - запросто. Зі своїх сторінок у соцмережах тернопільські "дужанки" забирають світлини з цьомками-бомками з Сніжаною Єгоровою. Невдобно получилося. Але світлини - прибереш, а гнилу рагульську сутність куди подієш? Для архіву збережемо зізнання однієї з провідниць тернопільських рагулих Наталії Стефанчук.

Скончался правозащитник Шухрат Рустамов

world.maidanua: Скончался правозащитник Шухрат Рустамов28 августа 2020 года в больнице г Ташкента с диагнозом COVID 19 скончался правозащитник Шухрат Рустамов возрасте 67 лет.
Правозащитники Альянса выражают соболезнования родным, близким, друзьям Шухрата Рустамова, который был военным и который стал правозащитником.

Шухрат Рустамов помогал гражданам с нарушенными правами консультациями, написанием жалоб, в его доме работала круглосуточная «горячая линия» по правам человека.

вівторок, 18 серпня 2020 р.

Військовий розвідник Росії на українському Донбасі

Російські військові продовжують на ротаційній основі перебувати на окупованих територіях українського Донбасу та виконувати спеціальні завдання, маскуючись під бойовиків незаконних збройних формувань “ДНР” або “ЛНР”. Виявлені нові факти участі у війні проти України кадрового російського військовослужбовця Андрія Зорькіна, який проходить службу у 19-й окремій мотострілецькій бригаді ЗС РФ. Військовослужбовці 19-ї ОМСБр зі складу 58-ї армії ЗС РФ неодноразово потрапляли у поле зору волонтерів-розвідників InformNapalm та внесені у базу OSINT-розслідувань. Детальніше читайте у дослідженні.


world.maidanua: Військовий розвідник Росії на українському Донбасі:

понеділок, 17 серпня 2020 р.

Триває реконструкція котельні на вул. Живова, 12

🔷 Впродовж усього літнього періоду в Тернополі проводиться реконструкція котелень та теплових мереж. У котельні, що на вул. Живова, 12, встановлюються сучасні високоефективні котли.
🔷 Реконструкцію котелень проводиться в рамках співпраці з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, яка розпочалася ще в минулому році. Тоді  вдалося провести повну реконструкцію котелень на масивах «Східний» та «Сонячний».

пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

5 стовпів російської дезінформації

Минулого тижня Держдеп США опублікував обширний звіт під назвою «Стовпи російської дезінформації та екосистема пропаганди»
У цьому дослідженні описано розбудовану та багаторівневу систему. На жаль, далеко не для всіх наших співвітчизників очевидно те, що показали далекі заокеанські аналітики, тому подаємо основні тези звіту.
Держдеп кваліфікує діяльність російської влади як «основну загрозу» у сфері дезінформації, що вказує на серйозність процесів, величезний масштаб і значну ефективність російської пропагандистської машини.

середу, 12 серпня 2020 р.

Хто і що вбиває головну річку України

Miscellanea: Стогін Дніпра: Стан головної річки України критичний. Дніпро вже не «реве», він тільки стогне ... річка вмирає!
У самому центрі столиці прямо посередині Дніпра, можна стояти по коліно у воді.
Найбільша, найдавніша річка Європи катастрофічно міліє. У столичній акваторії
з'явилося 57 мілин, які незабаром можуть стати островами.

вівторок, 11 серпня 2020 р.

Кордони агресії РФ «ніде не закінчуються»

Публікуємо інформаційний огляд, який вийшов на сайті часопису “Український Тиждень” 7 серпня 2020. Огляд підготував засновник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Роман Бурко. Ви також можете повідомляти автору у Facebook важливу інформацію та інсайди з окупованих територій Криму та Донбасу, які можуть бути використані у нових оглядових матеріалах по цій темі.
Росія активізує свою військову й інформаційну присутність

четвер, 9 липня 2020 р.

Дистанційне навчання у вищій школі: за і проти

6 липня 2020 року відбувся круглий стіл «Дистанційне навчання у вищій школі: за і проти», організований працівниками кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Тернопільського національного економічного університету (Україна) й академічною спільнотою Вищої школи управління та менеджменту в м. Ополє (Республіка Польща).

вівторок, 7 липня 2020 р.

500 доларів за білборди

Завершено розслідування щодо сільського голови, обвинуваченого в отриманні 500 доларів США неправомірної вигоди 
Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України щодо сільського голови Заліщицького району, який отримав 500 доларів США неправомірної вигоди. 
За версією слідства, посадовець одержав від місцевого підприємця неправомірну вигоду за видачу рішення виконавчого комітету сільської ради про дозвіл на розміщення 5 об’єктів зовнішньої реклами (білбордів). Рекламні щити мали встановити вздовж автомобільної траси на ділянці, що підпадає під юрисдикцію сільської ради. 

неділю, 5 липня 2020 р.

Магістри отримали дипломи в Збаразькому замку

Вручення дипломів вважається доброю традицією Тернопільського національного економічного університету. Цьогоріч випускників юридичного факультету вітали на території могутнього Збаразького замку. Перлина історико-культурної спадщини додавала особливого шарму до урочистої події. Випускники юридичного факультету та їхні батьки мали честь і приємність почути справедливі й теплі слова на свою адресу.

понеділок, 29 червня 2020 р.

Конкурс "Пишіть вдома"

Нагадуємо, що триває літературний конкурс «Пишіть вдома»*.
Вже надіслано та ОПУБЛІКОВАНО близько сотні робіт!
Але нам потрібно ще більше Авторів та Читачів! ДОЛУЧАЙТЕСЯ!

Ви є джерелом невигаданих історій про те, як взаємна підтримка та згуртованість рятували життя. Ваші історії мають історичну та виховну цінність, ніхто крім вас їх не знає та не напише, але через те, що у Вас немає літературного досвіду ці історії досі залишалися невідомими широкій аудиторії.
Ваші історії важливі, вони важливіші за будь-які написані фаховими письменниками, тому – ПИШІТЬ!

неділю, 21 червня 2020 р.

Світлана Тихановська зібрала 110 тисяч підписів

Потенційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська разом із членами ініціативної групи подали близько 110 000 підписів до територіальних комісій.

"На жаль, з різних причин ми не встигли подати 36 000 підписів", - сказала Тихановська у коментарі "Свободі".

Проти ГЕС на Сереті

суботу, 20 червня 2020 р.

ГЕС на Сереті розблокували

20 червня запланований виїзд до "міні" ГЕС між Буцневим та Мишковичі відбувся. Зустріч традиціно розпочалась біля пам"ятника С.Бандері. Потім люди поїхали на місце роботи ГЕС, щоби побачити ситуацію на власні очі. Там вже були представники правоохоронних органів та власник ГЕС. Під час зустрічі були оприлюдненні різні документи, серед який, насправді, не було дозвільних документів та висновків про екологічну безпеку споруди. Конструкцію не пошкодили, але примусили власника підняти шандор і рівень річки має поступово піднятись, а накопичена за рухунок незаконно побудованої дамби вода має поступово зменшитись. Далі буде... 
Олена Мудра 

четвер, 18 червня 2020 р.

Зразки кожного із п’яти типових договорів.

1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 9 листопада 2017 року «Про житлово-комунальні послуги» (далі –Закон). Відповідно до нього здійснюватиметься перехід на нові договірні відносини між Виконавцями комунальних послуг та Споживачами.

Водночас у Законі визначено, що договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію змін до Закону, зберігають чинність на умовах, визначених такими договорами, до дати набрання чинності договорами про надання відповідних комунальних послуг, укладеними за правилами, визначеними цим Законом.

вівторок, 16 червня 2020 р.

Тиждень швейцарського кіно онлайн

Тиждень швейцарського кіно вперше відбудеться онлайн! Подія, організована Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні спільно з Arthouse Traffic, вчетверте представить у своїй програмі найактуальніші художні фільми Швейцарії останніх років. Цього року фестиваль зосереджується на ґендерній рівності – одній з глобальних цілей сталого розвитку ООН.

‣ Дивіться безкоштовно з 19 по 28 червня: https://bit.ly/swissfilm2020

Програма:

В Білорусі стартує 4-й "Киносвет"

Наступного понеділка почнеться наш міжнародний дитячий фестиваль кіно і телебачення "КИНОСВЕТ"! ⠀⠀

⠀⠀Фестиваль буде проходити вже четвертий рік поспіль, і чесно вам зізнаюся - кожен фестиваль ніколи не був схожий на попередній. Так буде однозначно і в цей раз, адже проходити він буде ОНЛАЙН! І абсолютно безкоштовний для всіх бажаючих дітей від 10 років і дорослих, кого це теж цікавить, навіть якщо немає досвіду зйомок у кіно і кіновиробництві.

Тому сьогодні я запрошую всіх-всіх-всіх до нас на фестиваль з 22 по 27 червня!

Про що говорять зрізані дерева

Про що говорять зрізані дерева або як піар чиновників робить спеку в квартирах тернополян
Іноді в наших тернопільських політиків піар за бюджетні кошти на виході має зовсім безглуздий результат. Особливо тоді, коли в міжбудинкових дворах при благоустрої зрізають дерева.

Кожне дерево у Тернополі під загрозою і може стати об’єктом посягань комунальних служб міста. Прикладів чимало.

"Слуга народу" і тернопільські вибори

Тернопільські новини: "Слуга народу" і мрії про тернопільські вибори:

Трошки роздумів про вибори нового міського голови Тернополя восени...Задача Надала - змусити побільше людей не йти на вибори у другому турі, на відміну від першого. Це зменьшить перетікання до кандидата від СН. І за рахунок кращої мобілізації власних виборців - перемога.
Задача кандидата від СН - змобілізувати противників Надала довкола себе. Створити по факту команду майбутнього Тернополя, дати надію (бажано підкріплену гарантіями) усім притомним силам, що після перемоги вони теж будуть приймати участь у відбудові та розвитку міста, з їхньою думкою будуть рахуватися і їх будуть чути.

понеділок, 15 червня 2020 р.

Ліквідовано контрабандний канал лікарських засобів

За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області у межах кримінального провадження викрито і припинено діяльність контрабандного каналу доставки в Україну з республіки Польща лікарського засобу, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю.

За даними слідства, у грудні минулого року, двоє громадян України на орендованому автомобілі у спеціально переобладнаному пальному баці намагалися ввезти на митну територію України 110 банок препарату «Galpseud Tablets» із вмістом прекурсору псевдоефедрину. Вартість партії такого лікарського засобу на «чорному ринку» складає близько 250 тис грн.

середу, 3 червня 2020 р.

Дід Кондрат рекомендує люпин багаторічний

ЄІБ підтримує Україну у програмах енергоефективності

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон) уклали угоду про співробітництво у сфері надання консультаційних послуг для підтримки підготовки Проєкту із енергоефективності громадських будівель в Україні (Public Buildings Energy Efficiency project). Угоду підписали 2 червня 2020 року напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF). Фонд надасть 150 тис євро, щоб підтримати імплементацію цієї угоди.

Керівниця сільради постане перед судом

На Тернопільщині керівниця сільради постане перед судом за вимагання та отримання 1000 доларів США неправомірної вигоди
Прокуратурою Тернопільської області скеровано до Бучацького районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо тимчасово виконуючої обов`язки голови сільської ради за ч.3 ст.368 та ч.1 ст.366 КК України.

За версією слідства, у лютому 2020 року чиновниця одержала неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США від місцевого жителя за прийняття та видачу рішення сесії про надання дозволу на розроблення детального плану під забудову на земельній ділянці у розмірі 2 га.

Як голова Держкіно до кінематографістів ходила в гості

ЯК ГОЛОВА ДЕРЖКІНО МАРИНА КУДЕРЧУК У ГОСТІ ДО КІНЕМАТОГРАФІСТІВ ХОДИЛА. ПОПЕРЕДНЬО ВИВЧИВШИ ДОНЕСЕННЯ СВОГО АГЕНТА. І ЯК ВОНИ ЇЙ «ЦИРК УСТРОІЛІ»
Голова Держкіно України пані КУДЕРЧУК уже на десятій хвилині свого перебування в Синій залі Будинку кіно демонстративно залишила засідання розширеного секретаріату правління Національної спілки кінематографістів України. Який, власне, й зібрався затим, аби познайомитись з нею, вислухати.

Новосілківській громаді повернуто 10 га землі

На Тернопільщині прокуратура повернула громаді землю площею понад 10 га вартістю більше 4,5 млн грн
Кременецькою місцевою прокуратурою виконано рішення суду, постановлене за позовом в інтересах Новосільської сільської ради про встановлення факту припинення права постійного користування земельною ділянкою колишнього жителя одного із сіл Підволочиського району.
В результаті судового рішення земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 10 га, вартістю 4,5 млн грн, повернута у комунальну власність.

Що відбувається біля Одеської кіностудії?

Хто намагається знищити Одеську кіностудію та українське кіно?

Під стінами Одеської кіностудії безпрецедентно велике скупчення преси і ворожо налаштованих активістів. Приводом стала інформація про майбутнє призначення Олександра Ткаченка на посаду Міністра культури, а також поширена неправдива інформація про житлову забудову на території кіностудії.

Замовність цієї "акції" - очевидна.

суботу, 30 травня 2020 р.

Проект інвестиційної програми на 2020р.

На виконання Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води», відповідно пункту 2.9 розділу II «Розроблення інвестиційної програми» НАКАЗУ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України «№630від 14.12.2012 «Про затвердження порядків розроблення, погодження та затвердження інвестиційних программ субєктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання», КП «ТМТКЕ» додає на розгляд Фінансовий план використання коштів для виконання інвестиційної програми на 2020 - 2021 роки.

середу, 20 травня 2020 р.

Станьте голосом заручників Кремля

Ми потроху виходимо із карантину, натомість Росія впевнено увірвалася у трійку лідерів за кількістю хворих на коронавірус. У цю статистику включений окупований Крим, сором’язливо “забутий” окупований Донбас, але, вочевидь, ситуація там не краща.
В особливій небезпеці знаходяться тисячі незаконно ув’язнених українців в Росії та на окупованих нею територіях. Їх утримують в антисанітарних умовах, в переповнених камерах, без медичної допомоги, без можливості просто помити руки. У Донецькому СІЗО на 10 посту люди місяцями сидять у підвалі без доступу денного світла, де по підлозі бігають щури і тече каналізація. 

неділю, 17 травня 2020 р.

Arta cinematografica și responsabilitatea publică

Studenții Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (CEITI - Colegiul de Informatică) au luat parte la conferința internațională ZUM pe tema „Arta cinematografica și responsabilitatea publică”.

Invitatul studenților anului intii al grupului R-1914 a fost expertul Studioului de Cinema din Ternopol (Ukraina), coordonatorul regional al Festivalului ambulant de filme documentare privind drepturile omului "Docudays UA", activistul public Vladimir Hanas.

пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Онлайн-концерт «The Lions» у рамках "Дня Європи"

Польський гурт «The Lions» – новатори в музиці регі. Професійний шлях музикантів сповнений подорожей, різних експериментів та постійної відвертості з власною аудиторією. «The Lions» побували з концертами в Бразилії, Японії, Колумбії, Німеччині, Швеції, Бельгії, Угорщині, Австрії, Чехії та інших країнах. Цього травня «джазові леви» мали виступити на відкритих сценах "Дня Європи" в Рівному, Луцьку та Тернополі.

🎷🎷🎷🎷На щастя тонка джазова імпровізація, ямайські ритми та прекрасний вокал будуть доступні меломанам онлайн!

Концерт можна буде подивитися 16 травня о 20.00 українського часу в чотирьох містах!

четвер, 14 травня 2020 р.

"Гей, була в мене коняка". Виконує Олег Стефан

"Страшні слова, коли вони мовчать" Ліна Костенко

"Дід вмер" Симоненко Василь

А затишок співає, мов сирена. Костенко Ліна

середу, 13 травня 2020 р.

Кіно і суспільна відповідальність

Студенти кишинівського Центру передового досвіду в галузі інформатики та інформаційних технологій        (CEITI- centrul de excelenţă în Informatica şi Tehnologii Informaţijnale, Коледж Інформатики) взяли участь у  Міжнародній ЗУМ-конференції  на тему " Кіно і суспільна відповідальність".
Гостем студентів 1 курсу групи Р-1941 був експерт Тернопільської кіностудії, регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA громадський активіст Володимир Ханас.

вівторок, 12 травня 2020 р.

Аліна Гуцул про громадянську відповідальність

Після перегляду відеоролика під назвою «Прості речі рятують життя», яке було опубліковано на українському YouTube-каналі Tернопiльської Кiнокомiciї, я захотіла розповісти про почуття, які я пережила. 
Дане відео відноситься до теми про нинішню ситуацію, яка склалася в усьому світі, я говорю про хворобу coronavirus. При перегляді я зазнала багато різний емоцій. Одна з них - страх. Заразитися COVID-19 можна від людини, інфікованої вірусом.

пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Василь Ханас : П’ятий елемент

Є чотири елементи: вода, земля, повітря та вогонь. Посередині розмістили 5й – людину, як вершину всього… Та забули про природу. Я б по центру розмістив дерево. Чому ж?

Євген Сверстюк:На щемній ноті “побєди”

"Кремлівські мислителі" і донецькі регіонали у 2010 зійшлися на щемній ноті - "День побєди". Виходить, то їх єднає. Якось це в сталінські часи не дуже пишно святкували. В очах людей ще стояли похоронки. По вулицях їздили інваліди на візках із залізними колесами. Народ ходив у злиденному лахмітті, а то й у німецьких кітелях. Навіть не дуже приховували незадоволення з того, що на фронті обіцяли щасливе життя "после побєди", а тут - повернулися в старе рабство, під наглядом КГБ, у старі злидні..."
Повністю текст за посиланням:
Тернопіль сьогодні: Євген Сверстюк:На щемній ноті “побєди”:

четвер, 7 травня 2020 р.

Як фінансуватимуться проекти за кошти ДФРР

6 травня під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова у Мінрегіоні відбулось онлайн-засідання Комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

середу, 6 травня 2020 р.

Перерахували вартість опалення за квітень

У КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» провели перерахунок плати за опалення та гарячу воду для тернополян. Йдеться про період з 1 по 15 квітня. Споживачі заплатять менше від встановленого тарифу на 37 відсотків.

Уряд затвердив перспективні плани чотирьох областей

6 травня Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Вінницької, Донецької, Черкаської та, з доопрацюванням, Чернівецької областей.