вівторок, 31 березня 2020 р.

Парламент надав час співвласникам будинків для вибору моделі договорів на комунальні послуги

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (проект реєстр.№3275), яким, зокрема, переноситься кінцева дата переукладення договорів співвласників багатоквартирних будинків з виконавцями комунальних послуг.

Чому неефективний карантин в Італії?

Китайські лікарі: Італія даремно залишає вдома людей з легкими симптомами коронавірусу.
Група медичних експертів Китаю відвідала Італію, щоб поділитися досвідом боротьби з поширення коронавірусу COVID-19, повідомляє Bloomberg. За словами голови відділення респіраторних захворювань Західно-Китайської лікарні Сичуаньского університету Лян Цзун Ана, Італія робить те ж помилки, що і китайські фахівці і влади на старті епідемії.

понеділок, 30 березня 2020 р.

Рекомендації керівникам ОСББ, ЖБК на час карантину

)Поінформуйте мешканців про карантин та умови убезпечення від розповсюдження вірусу. 
)Розмістіть в під’їздах чи біля них плакати з інформацію про те, як себе поводити.
)Запровадьте періодичну дезінфекцію будинку: миття кабіни ліфту, першого поверху, ручок вхідних дверей, перил сходів тощо.

суботу, 28 березня 2020 р.

Термінової допомоги потребує Устя Зелене

З повідомлень ЗМІ добре відома критична ситуація у Монастириському районі. Але виявляються нові подробиці, котрі вимагають термінового реагування.
Сьогодні за допомогою звернувся голова сільської ради села Устя Зелене Монастириського району Зиновій Рущак.
"У селі нема жодного випадку захворювання, але воно опинилося у повній ізоляції без будь-яких ресурсів протидії епідемії. Вся публічна увага прикута до районного центру та села Швейків.
Тим часом в Устязеленському стаціонарному відділенні для проживання одиноких непрацездатних громадян, що розташоване в селі, вичерпалися дезинфікаційні розчини, відсутні маски і ліки.

пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Олексій Чернишов закликає до свідомого споживання ...

17 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби». Так, відповідно до Закону постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами, а також послуга з управління багатоквартирним будинком, здійснюються безперервно; також громадянам України надаються певні відтермінування в строках сплати за комунальні послуги під час дії карантину та 30 днів після його відміни.

MARUV застряла в Росії

Співачка застряла в Росії через концерти. Написала гнівне звернення з матюками, а потім відійшла

четвер, 26 березня 2020 р.

Олексій Чернишов про надзвичайну ситуацію, карантин та послуги ЖКГ...

Як працюють підприємства житлово-комунальної сфери в період карантину?
Багато з тих людей, які працюють і зазвичай не знаходяться вдома цілими днями, вже на карантині. Ми добре розуміємо, що кількість таких людей буде збільшуватись – адже швидкість розповсюдження вірусу стрімка, тож МОЗ закликає населення залишатись вдома. В таких умовах критично важливим є забезпечення населення країни необхідними послугами. Законом України «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що послуги з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами та послуга з управління багатоквартирним будинком здійснюються безперервно, крім часу перерв на проведення ремонтних і профілактичних робіт, у міжопалювальний період для систем опалення та ліквідації наслідків аварії.
На сьогодні всі підприємства організації та установи, що надають ці послуги, працюють в штатному режимі.

Сплатити за теплопостачання можна онлайн

Незважаючи на несприятливі умови карантину, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» продовжує постачати у домівки тернополян тепло та гарячу воду.
Наше підприємство має безперервний виробничий технологічний процес. На сьогодні усі підрозділи працюють у штатному режимі. У нинішній епідеміологічній обстановці ми не можемо допустити ніяких збоїв. Але на забезпечення усіх процесів з підготовки теплоносія та гарячої води, ремонту мереж та обслуговування обладнання потрібні кошти, єдиним джерелом яких є платежі населення за комунальні послуги.

середу, 25 березня 2020 р.

40 млн євро на боротьбу з коронавірусом

На минулому тижні Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) засобами онлайн зв’язку. Сторони обговорили питання залучення позики в обсязі 40 млн євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні.

вівторок, 24 березня 2020 р.

Мій пост про справедливість та боротьбу.

Мене звати Надія Носевич, я – діючий майор поліції, заступник начальника слідства Криворізького відділу поліції. Далі я напишу про те, про що поліцейські завжди мовчать.⠀
Мій шлях – це 14 років від маленького, звичайного слідчого в районі до заступника начальника слідчого відділу міста у підпорядкуванні якого десять слідчих підрозділів. Робота, як у всіх, - по святах та вихідних, родини не бачила.⠀
Працювати доводилося з різними керівниками: вимогливими і помірними, нетерплячими і такими, що обдумували кожен крок, - але завжди досвідченими, у яких було чому навчитися. Ситуація змінилися у жовтні 2019 року, коли Криворізький відділ поліції очолив Сергій Лукашов.

понеділок, 23 березня 2020 р.

Через Почаївську лавру заблокували молдавське село Варниця...

На брифінгу президент Молдови Ігор Додон уточнив, що четверо молдавських громадян, у яких виявили коронавірусну хворобу Covid-19, повернулися з України, де відвідували Почаївську лавру в Тернопільській області, повідомили Deschide.MD.
А вчора придністровська міліція заблокувала доступ до одного з кварталів Варниці

неділю, 22 березня 2020 р.

Нерест риби в 2020 році під загрозою

Маловоддя і інші негативні чинники можуть істотно вплинути на майбутню кількість риби в вітчизняних водоймах
Екологи та вчені давно б'ють на сполох у зв'язку з аномальною для нашої країни погодою. Протягом останніх чотирьох років вітчизняні водойми наповнюються не більше 80% від норми.
- Можливо, що в цьому році через безсніжну зиму наповнюваність буде ще менше. Зараз ситуація дуже тривожна. Вона може почати погіршуватися, коли підвищиться температура і з'явиться серйозний дефіцит опадів, які випавши, підуть тільки на короткочасне зволоження ґрунту, а не наповнюваність водойм.

Як навчаються в Молдові під час карантину

З 11 березня року у всіх навчальних закладах Молдови (дошкільні, гімназії, ліцеї, коледжі, університети та центри позашкільної освіти) оголошено карантин. Спочатку до 23 березня, а, у зв'язку з введення в Республіці Молдова надзвичайного стану на період до 15 травня, з можливим скороченням термінів, продовжено поки що до 30 березня.

Вся правда о Криворожском отделе полиции

Мне терять нечего. Прошу репоста.⠀
Меня зовут Шпак Александр Сергеевич, я действующий капитан полиции, служу оперуполномоченным в Криворожском отделе полиции. Работе в органах посвятил 9 лет жизни. Выявляю и документирую преступления, связанные с незаконным оборотом наркотических веществ.
⠀Оперативные сотрудники полиции не ведут страниц в социальных сетях. Это не требование закона, а негласное правило. Но ситуация, которая сложилась сейчас, такова, что молчать больше нельзя. Потому я, Шпак Александр Сергеевич, публично обращаюсь всем, кто это читает и прошу репоста. Мне терять нечего, потому я пишу всю правду, как есть.
Полностью текст можно прочитать ТОР NewS: Вся правда о Криворожском отделе полиции.:

Пандемія #COVID19 і окупований Крим

Ситуація, коли окупант незаконно контролює адмінкордон, поставила наших громадян України в Криму під загрозу. В Україні зараз вживаються необхідні заходи - створюються волонтерські руху для допомоги незахищеній частині суспільства, активно включаються в боротьбу проти пандемії бізнесмени, закуповується обладнання для лікарень та необхідні засоби захисту для медичного персоналу. Вживаються безпрецедентні заходи, спрямовані на захист населення. І все це проходить з активним обговоренням та контролем за діями влади з боку громадянського суспільства.

суботу, 21 березня 2020 р.

Как в Эчмиадзин коронавирус из Милана привезли

Захватывающие новости о всплеске коронавируса в Армении, рассказала мне сегодня сестра и мои армянские друзья. Многабукв. Вначале все было тихо, мирно и цивилизовано – коронавирус свирепствовал везде, кроме Армении. За много месяцев, всего трое прибывших из-за границы заболевших, которых с почестями препроводили в пятизвездочный отель, где они спокойно лечились, выздоравливали и проходили карантин вместе с несколькими людьми, с которыми они контактировали. И никто не знал, что «Аннушка, уже пролила масло», в виде готовящейся помолвки обеспеченной семьи из города Эчмиадзина. Мамаше одного из будущих «брачущихся» вперлось ехать в Милан за платьем для невесты(или еще за какими-то необходимыми атрибутами торжества – показания расходятся).

четвер, 19 березня 2020 р.

Правозащитники задержали судебное заседание...

18 марта 2020 года в 14 часов 30 минут начался очередной суд в Ташкентском уголовном суде по обвинению Бахтияра Турсунова , Убайдуллы Муртазаева, Шахзода Зокирова, Алишера Касымова, Азимжона Абдусаметова, Баходыра Жохонова, Абдурахмона Абдулборий, Жавохира Ахмедова которые были арестованы 29 августа 2019 года и подвергались пыткам в МВД Узбекистана в Ташкенте во время допросов под руководством следователя Талата Эльбекова.

середу, 18 березня 2020 р.

Битва між приватністю та здоров'ям

У цій ситуації із #COVID19 починає стрімко справджуватися прогноз Юваля Ноя Харарі, який він зробив ще три роки тому.

"Велика битва нинішнього століття буде відбуватися між приватністю та здоров'ям. І здоров'я переможе. Більшість людей будуть готові відмовитися від свого приватного життя в обмін на краще медичне обслуговування".

Правозащитник Зохиджон Закиров арестован?.

16 марта 2020 года правозащитник и блогер Зохиджон Закиров должен был вместе с делегатами из Папского района Наманганской области быть в Намангане для встречи с властями для решения проблем жителей Папского района.
14 марта 2020 года блогер Зохиджон Закиров выезжал в рейд в Папский район Наманганской области и встречался с жителями   села «Чодак», которые жаловались, что они этнические таджики мучаются несколько лет без газа, воды (люди пьют воду из арыков и загрязнённых речек), что таджиков власти заставляют обучаться на узбекском языке (школы), жаловались на массовые заболевания жителей онкологией ( высокая смертность). Во время рейда Зохиджон Закиров организовал встречу жителей с представителями служб газа (по принципу медиации), переговоры должны были продолжаться 16 марта 2020 года в Намангане.

Ореховый сад или пустыня?

Каждый из нас знает, что грецкий орех – это неприхотливое и нетребовательное дерево, но так ли это на самом деле? Неужели все настолько просто: посадил – и забыл?
Эта устоявшая в сознании схема по выращиванию сада грецкого ореха сформировалась в голове у многих. Ведь дерево грецкого ореха можно увидеть практически у каждого во дворе, на огороде, в придорожных полосах, в парках и скверах - вполне в хорошем состоянии. Вот только растут они или одиночно, или же в одно-, двухрядной полосе и если Вы внимательно посмотрите на территорию под деревом, то с удивлением обнаружите что под ним почти ничего не растёт!

Інформаційні виклики у час епідемії

Треба підвищити особисту інформаційну гігієну до рівня 14-15 року, активної фази війни. Ми це вміємо. Згадуємо абетку:
а) не ведіться на надемоційні пости. вони можуть бути свідомо маніпулятивними, а можуть - й несвідомо, від переляканого, стресованого піпла з чистими намірами.
б) ретельно перевіряйте першоджерела (неприйнятні: шарій, срана.юа, і решта смітників, рос. джерела, список можете доповнювати)

вівторок, 17 березня 2020 р.

Признание в терроризме выбивали силой

17 марта 2020 года к правозащитнице Елене Урлаевой обратились за помощью родственники 8 молодых парней обвинённых в создании религиозных экстремистских организаций, в свержении конституционного строя и в терроризме.
Как выяснилось молодые люди Бахтияр Турсунов, Убайдулла Муртазаев, Шахзод Зокиров, Алишер Касымов, Азимжон Абдусаметов, Баходыр Жохонов, Абдурахмон Абдулборий, Жавохир Ахмедов были арестованы 29 августа 2019 года и подвергались пыткам в МВД Узбекистана в Ташкенте во время допросов под руководством следователя Талата Эльбекова.
world.maidanua: Признание в терроризме выбивали силой:

Заборона перетину КПВВ загрожує життю та здоров’ю громадян ...

Ми, громадські організації, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих від конфлікту осіб, 14 березня зверталися до Ради національної безпеки і оборони України, а також до віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова з проханням не запроваджувати у зв’язку з коронавірусом повну заборону перетину КПВВ з тимчасово окупованими територіями для громадян України, які не мають зареєстрованого місця проживання на підконтрольній Уряду України території. Ми вважали і вважаємо, що таке рішення є небезпечним, оскільки воно призводить до ризиків для життя та здоров’я наших громадян в окупації та суперечить політиці реінтеграції. 
Детальніше за посиланням Top News: Заборона перетину КПВВ загрожує життю та здоров’ю громадян...:

Науковці оптимістично про коронавірус COVID-19

Top News: Науковці оптимістично про коронавірус COVID-19:

"Незалежно від того, класифікуємо ми новий коронавірус як пандемію, це серйозне питання. Менш ніж за два місяці він поширився на декілька континентів. Пандемія означає стійку та безперервну передачу захворювання одночасно у більш ніж трьох різних географічних регіонах. Пандемія стосується не летальності вірусу, а його передачі та географічного поширення.

92 –х летняя Вера Евстегнеева не может получить пенсию...

92 –х летняя пенсионерка Вера Евстегнеева не может получить пенсию в марте 2020 года так как она не поменяла паспорт, хотя её паспорт серия СА 0843053 выданный 18 июля 1997 года МирзоУлугбекским 1 ГОМ г Ташкента согласно записи в паспорте действует бессрочно.
Пенсионный отдел (тел +998911900405) и начальник паспортного стола (+998998020064) МирзоУлугбекского района ссылаются Указ Президента Узбекистана №5452
Это также текст из СМИ – «Президент поручил соответствующим ведомствам в срок до 1 ноября обеспечить пилотный запуск проекта по внедрению ID-карт в Ташкенте за счет внебюджетных средств, говорится в постановлении».

Перелік цілодобових аптек, які працюють у Тернополі

Тернопільські новини: Перелік цілодобових аптек, які працюють у Тернополі 

��Аптека “Сімейний лікар” №6 (вул. 15 Квітня, 37а)

��Аптека “Сімейний лікар” №4 (вул. Тарнавського,4)

Тернополян закликають утриматись від відвідин розрахункових відділів...

У зв’язку із ситуацією, щo склалась навкoлo пoширення інфекції Кoрoнoвірусу та зважаючи на рекoмендації Всесвітньoї oрганізації з oхoрoни здoрoв’я КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" звертається дo споживачів із прoханням oбмежити пересування пo місту та перебування у місцях масoвoгo скупчення людей.
У КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" нагадують, щo oтpимати інфopмацію пpo cтан poзpахунків та пoдати пoказники лічильників Ви мoжете пoдати диcтанційнo за телефoнами: